Rondreis West Amerika

We hadden het er al meerdere keren over gehad: een camperreis door Amerika. Na onze reis naar Canada hadden we de smaak te pakken en in het voorjaar van 2014 besluiten we dan echt te gaan. Nu, 3 jaar later heb ik besloten om een verslag te schrijven van onze 25-daagse reis per etappe.

Het begint voor mij met de voorpret: reisplanning! Het plannen van een reis vind ik namelijk bijna net zo leuk als de reis zelf. Ik kan uren informatie zoeken op blogs en forums afstruinen naar insiders tips. Voor onze reis naar Amerika heb ik veel gehad aan het forum van AllesAmerika. Je vindt er super veel handige tips en weetjes van ervaren Amerika-reizigers.

De uitdaging voor ons was het vinden van een geschikte camper. We wilden absoluut rondreizen met een camper en kamperen in de Nationale Parken, maar omdat we maar met z’n tweeën zijn vonden we een echte camper eigenlijk veel te groot. Nee, een campervan leek ons wel wat!

Na wat zoeken op internet kwam ik Escape Campervans tegen. Echt, BINGO! Escape Campervans verhuurt omgebouwde Ford Mavericks in allerlei vrolijke kleuren. Elke campervan is namelijk onder handen genomen door een lokale graffiti-artiest. Dit levert opvallende campervans op, waarmee je gegarandeerd de aandacht trekt! We besluiten om er één te reserveren.

sans-titre-2
‘Onze’ campervan in Joshus Tree National Park

Beoordeling achteraf: We vonden onze campervan echt fantastisch! Je hebt in het midden een zitgedeelte met een tafel en een bank die omgebouwd kan worden tot een ruim tweepersoonsbed. Wanneer je de achterdeuren open doet heb je toegang tot het keukentje, compleet met gootsteentje, koelkast, opbergruimte en tweepits gasstel. Ideaal voor ons!

Ook geeft Escape Campervans borden, bestek, bekers, een dekbed, hoofdkussens etc mee, je hoeft alleen maar je persoonlijke spullen mee te nemen en je kunt direct op pad!

De Route

We hebben besloten om naar het westen van Amerika te gaan om de Nationale Parken, San Francisco en LA te bezoeken. Na wat zoeken en afwegen wordt dit uiteindelijk, in grote lijnen, onze route:

Los Angeles -> Joshua Tree NP -> Route 66 -> Grand Canyon NP -> Monument Valley -> Lake Powell -> Brice Canyon NP -> Zion NP -> Las Vegas -> Yosemite NP -> San Francisco – > Big Sur -> Los Angeles

map

In de Nationale Parken willen we kamperen op de Nationale campgrounds. Deze zijn mooi gelegen (midden in het park, beter kan niet!) en niet duur. Je betaalt gemiddeld 20 dollar voor een nacht. Ik lees al snel dat er in bepaalde populaire parken wordt aangeraden om vroeg van te voren een plaatsje te reserveren. Voor Yosemite hebben we geluk, we weten het laatste plaatsje in januari te bemachtigen, voor in mei! Op de website van de Amerikaanse overheid (de parken vallen daar onder), heb je een handig overzicht van de data waarop je moet reserveren. In Zion hebben we niet gereserveerd, dit hebben we later ter plekke goed kunnen oplossen.

In de steden reserveren we hotels, we willen namelijk graag alles te voet of met het openbaar vervoer bezoeken. In Los Angeles reserveren we een hotel voor de eerste nacht in Venice Beach, aan de kust. In Las Vegas een hotel op de strip en in San Francisco in het hippe centrum. De hotels reserveren we via Booking.com

Lees hier het reisverslag per etappe:

Aankomst in Los Angeles
Joshua Tree National Park
Route 66
Grand Canyon – Dag 1
Grand Canyon – Dag 2
Monument Valley
Monument Valley & Lake Powell
Zion National Park – Dag 1
Zion National Park – Dag 2
Zion National Park – Dag 3
Bryce Canyon
Las Vegas – Dag 1
Las Vegas – Dag 2
On the road again – Sierra Nevada
Yosemite National Park – Dag 1
Yosemite National Park – Dag 2
Yosemite National Park – Dag 3
Mariposa Grove – San Francisco
San Francisco
San Francisco – Sausalito
Highway 1 – Big Sur
Highway 1 – El Capitan State Beach
Venice Beach – Hollywood

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s