Aankomst in Los Angeles

Datum: 14 mei 2014

Het is zo ver! Onze roadtrip door West Amerika gaat beginnen. We starten in Los Angeles. We vliegen van Parijs met een rechtstreekse vlucht van AirFrance naar LAX. Tegen 14:00 uur lokale tijd komen we aan en zetten we voet op Amerikaanse bodem. Het is voor ons de eerste keer dat we in Amerika zijn en ook de eerste keer dat we een tijdverschil van 9 uur (vroeger) meemaken. Ik kan je zeggen, dat hakte er wel even in…

sans-titre-4

Aangekomen op LAX gaan we eerst geld pinnen om de campervan te kunnen betalen. We hebben vooraf, in Parijs, aangegeven bij onze bank dat we een groot bedrag zullen moeten pinnen in het buitenland. Dit was volgens de bankmedewerker geen probleem. Maar, na 1 keer 500 dollar te hebben gepind blokkeert mijn kaart. Ook de kaart van de Fransman werkt na 1 keer niet meer. Paniek! Wat nu? We moeten de campervan direct ophalen en we willen het resterende bedrag ook niet pinnen in verband met extra kosten en een pinlimiet. (We pinnen gratis bij Bank of America, BNP heeft hier een alliance mee).

Na wat gevloek en getier -“We hebben het toch aangegeven bij de bank?!”- kunnen we uiteindelijk het restbedrag pinnen met een andere kaart. Dat begint goed… We gaan met een taxi naar het kantoor van Escape Campervans, dat vlakbij het vliegveld ligt. Lichtelijk paniekerig komen we aan – door het voorval met onze pinpassen, die nu dus beide geblokkeerd zijn. De medewerker van Escape is echter helemaal zen – “Hi guys, we’re preparing your van, no worries” – en we vergeten het voorval bij het zien van alle mooie gekleurde campervans. De vakantie gaat beginnen!

We ploffen op een bankje en wachten tot onze campervan klaar is.

Er loopt een grappige, kleine chiuaua in het kantoortje rond. Ze blijkt van een van de de medewerkers, en heet Logan. “Because she is a redhaired bitch, like Lindsey Logan”, aldus haar lachende baasje.

Dit is de eerste keer dat we ‘onze’ campervan gaan zien. We vinden hem meteen mooi (we zagen ons al 3 weken rondreiden met Bob Marley op de zijkant… tja, die hebben ze ook).

We rijden – na een korte inspectie en uitleg van de campervan – naar ons hotel in Venice Beach (Venice Suites and Hotel). Het is even wennen om met zo’n grote auto te rijden in het drukke verkeer van Los Angeles, maar het gaat uiteindelijk heel soepel met behulp van de TomTom. Op de highway worden we nog ingehaald door het baasje van Logan, die vrolijk naar ons toetert en zwaait. Onze stemming is weer op en top!

Het hotel ligt mooi, aan de Venice Beach Boardwalk. We hebben direct uitzicht op het strand en de oceaan, fantastisch! We zijn moe, maar we besluiten toch nog een wandeling over de boardwalk te maken. Morgen bellen we onze bank, die is met het tijdsverschil nu dicht.

We lopen langs de skatebaan, Muscle Beach en naar de oceaan. Het lange strand en het uitzicht over de bergen is precies wat je van Californië verwacht… Ook maken we nog een rondje door de ‘Canals’, waaraan Venice zijn naam te danken heeft. Een leuke wijk met vele bruggetjes en kanaaltjes.

sans-titre-9
Voeten in de Pacific Ocean!
sans-titre-6
Venice Canals

Na onze wandeling eten we aan de boulevard – bij Larry’s – een heerlijke lamsburger en gaan dan terug naar het hotel, om 20:00 lokale tijd – 5 uur ’s nachts voor ons gevoel – vallen we als een blok in slaap. We hebben er een dag van 20 uur op zitten…

sans-titre-7sans-titre-10

Lees verder, dag 2 Joshua Tree NP

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s