Een dagje in de jungle van Lyon

De laatste tijd heb ik een nieuwe hobby ontdekt: planten. Klinkt misschien suf, maar ik wordt er helemaal blij van! In Parijs hadden we een tuin en kon ik me volledig op mijn moestuintje storten. Hier hebben we helaas geen tuin, maar wel een heel zonnig appartement. Ideaal voor kamerplanten! Nu ons appartement langzaamaan in een mini-jungle veranderd – ok, iet wat overdreven – leek het me leuk om ook buiten de deur de plantjes op te zoeken.

We hadden geluk, het was vandaag heerlijk voorjaarsweer, 17 graden en volop zon. We zijn op de fiets gestapt en naar het Parc de la Tête d’Or gefietst. Dit is een schitterend, groot park met onder andere een botanische tuin. Die hadden we nog niet eerder bezocht. Vandaag hebben we een kijkje genomen in de tropische kassen. Echt ontzettend mooi! Alsof je zo ineens in de jungle loopt. Het is er warm, vochtig en ruikt er naar planten, bloemen en aarde. Lekker!

De kassen zijn in 1876 gebouwd en in 1972 gerenoveerd. Van buiten zijn ze al erg mooi, van binnen is het één groene weelde. De botanische tuinen en kassen van Lyon worden gerekend tot de meest uitgebreide en complete van de wereld. Ze zijn nog gratis te bezoeken ook! Toch leuk om dat zo op fietsafstand te hebben.

De foto’s spreken voor zich:

IMG_20170310_173809_407

Naast deze kassen heb je in dit park ook een gratis dierentuin, een grote vijver, rozentuinen, een atletiekbaan en allerlei attracties voor kinderen. Op mooie dagen zoals vandaag is het er dan ook altijd druk. Je kunt er leuk wandelen, fietsen en hardlopen. Wij rijden nog een rondje langs de giraffen en fietsen dan weer langs de Rhône naar huis.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s