Yosemite National Park – Dag 1

Route: June Lake naar Yosemite, Datum: 29 mei 2014

We hebben weer een nieuwe bestemming vandaag en we staan dan ook rond half 9 op. We ontbijten met een fantastisch uitzicht – maar met dikke truien aan – en gaan dan op weg naar Yosemite National Park! We hebben erg veel zin om dit park te gaan ontdekken de komende dagen.

Sans titre (7)
Breakfast with a view…

We rijden via de Tioga Road door de bergen naar het Yosemite National Park. Deze weg is in de winter gesloten, omdat hij dan helemaal dicht sneeuwt. De weg gaat meestal ergens in mei of juni open, afhankelijk van het aantal sneeuw dat er is gevallen die winter. Als wij er rijden ligt er nog geregeld sneeuw langs de weg en een aantal bergmeertjes, zoals Tioga Lake, is nog bevroren. Toch hebben we geluk, want dit was een winter met weinig sneeuw en Tioga Road was voor ons dus op tijd open. Het is gelukkig een stralende dag, echt koud is het niet. We stoppen meerdere keren om van het uitzicht te genieten, onder andere mij Olmsted Point en we zien marmotten die in de sneeuw spelen.

Wanneer we dichter bij Yosemite Valley komen zien we grote delen afgebrand bos. Er woeden hier in de zomer geregeld grote bosbranden.

In de zomer van 2013 woedde hier de op twee na grootste bosbrand uit de geschiedenis van Californië, Rim Fire genoemd. Hierbij werd zo’n 104.000 ha bos verwoest en gedurende de brand werd de noodtoestand uitgeroepen. We zien hier duidelijk de gevolgen van…

Na een aantal tunnels te zijn doorgereden komen we dan eindelijk in de Yosemite vallei aan. De enorme granietrots El Capitan zien we als eerste hoog boven ons uittorenen. Wat indrukwekkend mooi! De vallei is echt schitterend groen en we zien verschillende watervallen van de bergen in de vallei storten. Wauw, de eerste indruk van dit park is al goed!

We volgen de Merced River richting de camping die we van te voren hebben gereserveerd: North Pines Campground. Yosemite National Park is één van de populairste parken in Amerika en de campings zijn dan ook in een mum van tijd volgeboekt. Dit had ik gelukkig op tijd gelezen op het AllesAmerika forum. Zo heb ik in januari nog nét het laatste plekje weten te reserveren op de camping… In totaal zijn er drie campgrounds: Lower Pines, Upper Pines en North Pines. Wij kozen voor de laatste omdat deze de kleinste is en wat verder van de twee andere ligt. Achteraf gezien vonden we alle campings eigenlijk mooi. De plekken zijn overal groot (lang leve Amerika!).

North Pines Campground ligt aan de rivier en we staan mooi onder de naaldbomen. We hebben niet de mooiste plek van de camping, maar we zijn al lang blij dat we midden in het park staan! Die middag doen we boodschappen bij de General Store in de vallei, verkennen we een beetje de voorzieningen en gaan we even langs bij het Visitor Centre.

In het park zitten zwarte beren en er wordt dan ook overal gewaarschuwd om geen eten achter te laten in de auto. Op de camping hebben we weer een bearbox en de afvalbakken zijn overal voorzien van een speciaal sluitsysteem die beren niet kunnen openen. In de toiletten hangen bordjes met wat je moet doen als je een beer tegen komt: hard op een pan slaan met een lepel… Het zal allemaal wel meevallen denken we.

Die nacht horen we echter geweerschoten, wat achteraf rangers blijken te zijn die beren weg jagen door in de lucht te schieten… We gaan toch maar goed opletten de komende dagen!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s