Yosemite National Park – Dag 2

Datum: 30 mei 2014

We schrikken wakker van een hard getik op het dak van onze campervan. Na een paar minuten begrijpen we wat het is, er zit een vogel op het dak. We horen zijn tikkende pootjes en een enorm – voor ons gevoel – gedreun wanneer hij snel met zijn snavel tegen het metaal tikt. We zijn in elk geval meteen wakker… Als we opstaan zien we dat het een mooie blauwe Stellars Jay is, die wormpjes eet die uit de dennenbomen op ons dak vallen. Het is nog vroeg, maar dat komt goed uit, want we willen vandaag een wandeling doen. Het is druk in het park en het wordt een warme dag, dus vroeg beginnen is het beste.

Sans titre (19)
Onze wekker…

Ik had thuis al opgezocht welke wandelingen (er zijn er heel veel!) de moeite waard zijn. Omdat dit ons eerste bezoek aan het park is kiezen we voor The Mist Trail, één van de bekendste wandelingen van het park. Hij loopt langs twee grote watervallen en dat lijkt ons wel wat. Gisteren hebben we bij het Visitor Centre ook nog wat meer informatie gevraagd over een andere wandeling die we misschien morgen willen doen, de Panorama Trail, maar hiervoor moet je eerst een bus nemen naar Glacier Point, die best prijzig is (25 dollar per persoon). Of we dit gaan doen zien we morgen wel.

Eerst ontbijten we op de camping en stoppen we wat broodjes, snacks en drinken in onze rugzakken. Vanaf de camping lopen we naar het beginpunt van The Mist Trail, dat is ongeveer 15 minuutjes lopen. Je kunt ook de shuttlebus nemen, maar dat lijkt ons wat overbodig. Het eerste gedeelte van de route is een verhard pad, dat eigenlijk een beetje saai is. Wanneer we bij een brug aankomen en de rivier oversteken zien we de eerste waterval: Vernal Falls. Hij stroomt goed – dit is in de zomer wel anders, dan droogt de waterval namelijk bijna helemaal op. Hierna wordt het pad pas leuk. We klimmen richting de waterval via een steile trap van rotsblokken. Hier doet de naam van de wandeling zijn eer aan: we worden kletsnat van de mist van de Vernal Falls en de trap is soms best glad. Gelukkig hebben we goeie schoenen aan en hebben we hier geen last van.

Eenmaal boven aan de waterval hebben we een super mooi uitzicht naar beneden. Het is hier, ook al is het nog maar half 10 in de ochtend, al best druk. We nemen wat foto’s en lachen om de nieuwsgierige ground squirells die ook hier overal tussen je voeten lopen, op zoek naar eten.

Dan lopen we verder, we komen langs Emerald Pool, een groot natuurlijk waterbassin in de rivier, voor de waterval. Mooi en aanlokkelijk, maar het is ten strengste verboden om hier te zwemmen, je kunt blijkbaar door de stroming richting de waterval worden gesleurd. We denken dat, dat wel mee zal vallen, maar in Amerika dekken ze zich overal voor in hebben we al wel gemerkt. Maargoed, we hebben toch geen zin om te zwemmen dus we vervolgen het pad naar de tweede waterval.

We steken nog een keer de rivier over via een houten brug en dan zien we na een tijdje lopen de Nevada Falls. Deze waterval is nog veel hoger en het water stort echt met veel geweld, lawaai en wit schuim over de rand. Indrukkwekkend en mooi! We klauteren via een rotsachtig pad naar boven, pittig stukje! Bovenaan zien we pas hoe hoog het is en hoe gevaarlijk ook. Hier zijn wat minder wandelaars, er haken toch veel wandelaars af na de eerste waterval blijkbaar. Er staan op sommige plekken wel hekken langs de afgrond, maar andere plekken zijn gewoon open. Wel zo mooi, maar ook wel even opletten geblazen!

We picknicken hier bij de rivier op een joekel van een granietblok. Het is echt heerlijk weer, niet te warm om te lopen en heerlijk om even lekker van de zon te genieten. Na onze pauze zetten we de afdaling weer in. Je kunt dezelfde route terug lopen, maar wij kiezen ervoor om via – een deel van – de John Muir Trail af te dalen. Vanaf dit pad heb je eerst hele mooie uitzichten over Nevada Falls en Half Dome. Hoe meer je afdaalt, hoe meer je door het bos loopt en dus minder ziet. Dit stuk is een beetje saai, maar toch leuker dan de zelfde route terug lopen vinden wij. Het pad komt weer uit bij de brug bij Vernall Falls en hier lopen we de verharde route weer naar beneden. We hebben zo’n 11 km gelopen en we deden er zo’n 5 uur over. Het was een erg mooie wandeling, zeker de moeite waard!

Hierna lopen we terug naar de camping, waar we eerst even uitrusten en wat eten. Dan pakken we de campervan en gaan we boodschappen doen in Yosemite Village. We kopen weer hout en wat dingen voor de barbecue – al die barbecues lopen natuurlijk de spuigaten uit, maar het is vakantie! We kopen weer maiskolven, lekkere groenten en een stuk vlees. Hierna gaan we naar Housekeeping Camp, een soort camping, waar we een was kunnen draaien. De eerste van de vakantie…! We laden de machine vol en rijden dan door naar Curry Village (wat nu overigens Half Dome Village heet) om te douchen. Op de camprounds zijn geen douches, maar hier kunnen we voor een paar quarters gebruik maken van de douches. Die zijn prima, lekker warm. Dan weer terug naar Housekeeping om de was in de droger te doen (dit zit bij de prijs inbegrepen), even wachten en klaar! De huishoudelijke taken zijn weer verricht.

Terug op de camping steken we het kampvuur aan en gaan we weer barbecueën. Tijdens onze huishoudelijke middag hebben we het gekke geluid weer gehoord bij het voorwiel van de campervan. We besluiten om morgen naar de garage te gaan, die zit hier toevallig gewoon in de vallei!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s