Yosemite National Park – Dag 3

Datum: 31 mei 2014

Vandaag hangt alles af van onze campervan. Omdat we tijdens het rijden nog steeds een gek rammelend geluid horen bij het rechter voorwiel, besluiten we om langs de garage te gaan in Yosemite Village. We hebben geluk dat hier midden in het park een garage zit. We gaan er vroeg in de ochtend heen, misschien kunnen we de van vanmiddag nog gebruiken om naar Glacier Point te rijden.

Yosemite Village Garage zit vlak achter de Village Store. De garage is onderdeel van de Park Services en heeft ook de shuttlebussen van het park in onderhoud. We lopen de receptie binnen en leggen het probleem uit. We hebben geluk, ze hebben vandaag direct de tijd om er even naar te kijken. De monteur vraagt ons de sleutels en rijdt de campervan de garage in. De jongeman – Sean – in de receptie helpt ons verder met de verzekering en eventuele kosten van de reparatie van de campervan. Hij heeft een lichte geestelijke beperking en praat exact hetzelfde als de leraar in de serie South Park. ‘Hmmkaaayy’ is z’n stopwoordje en we kunnen ons lachen bijna niet inhouden (om zijn stopwoordje, niet om zijn handicap natuurlijk).

Sean belt met de eigenaar van Escape Campervans – die hij al vaker heeft gesproken, want ze hebben blijkbaar al eerder Escape Campervans over de vloer gehad. Alles is prima geregeld, want we hebben een aanvullende verzekering bij het huren van de campervan afgesloten. Met het akkoord van Escape Campervans gaat de monteur aan de slag. We kunnen aan het einde van de dag langs komen voor een update. Dat betekent dat we vandaag geen vervoersmiddel hebben en dus niet naar Glacier Point kunnen. Het is inmiddels ook al een beetje te laat om nog aan een wandeling te beginnen, dus we besluiten om fietsen et gaan huren en de vallei rond te rijden.

We nemen de shuttlebus naar Curry Village, waar ze fietsen en rafts verhuren. We twijfelen nog even of we gaan raften op de rivier, of gaan fietsen. Als we de prijzen zien, gaan we toch voor de fietsen. Het raften is nogal prijzig. We hebben allebei een cruser fiets – dikke banden en een wijd stuur. Wanneer we nog maar net op pad zijn, op een weg tussen de bomen, worden we aangehouden door een jong stel.

“Stop guys, there is a bear on the road ahead” zeggen ze zachtjes. We stoppen direct en zien vlak voor onze neus een zwarte beer de weg oversteken. Wat een gaaf gezicht!! De beer gunt ons geen blik waardig en stevent zonder op of om te kijken recht op de toiletten en afvalbakken van Lower Pines Campground af. Hij sjokt tussen tenten en campers door en sommige campinggasten staan er naar te kijken, zonder een vin te verroeren. Wanneer hij bij de toiletten is zien we hem achter een muurtje verdwijnen en horen we een luide gil. Vast iemand die net het toiletgebouw uit komt lopen… Gelukkig zijn zwarte beren niet agressief, dus er gebeurt verder niks. Dan horen we iemand op een pan slaan – dit wordt hier overal aangegeven op bordjes als wegjaagmiddel tegen beren. Het getik wordt steeds luider en gaat steeds sneller. Wat er verder gebeurt kunnen we niet zien, het getik op de pan horen we na een tijdje ook niet meer. De beer loopt waarschijnlijk gewoon weer verder. Of heeft iemand opgepeuzeld…

Leuk weetje: De beren in het park hebben een halsband om met een GPS systeem en wanneer ze te vaak in de vallei komen brengen de rangers ze verder weg in de bergen van het grote Yosemite NP.

Dit vertelt een Ranger ons later die dag. Ook vertelt hij ons dat het heel weinig voorkomt dat mensen beren in de vallei zien en dat we dus echt geluk hebben gehad om dat te mogen zien. Dit was ook echt een hoogtepunt voor ons in Yosemite!

We fietsen die middag via allerlei fietspaden de hele vallei door. Het uitzicht is echt prachtig en we komen een aantal keer over de Merced River, we zien de Yosemite Falls, Half Dome en El Capitan. Wanneer we een pauze houden bij de rivier raken we aan de praat met een Engels stel van onze leeftijd. We kletsen over onze routes en wat we allemaal hebben gedaan. We nodigen ze uit om vanavond langs te komen op de camping voor een kampvuur, zijzelf staan in Curry Village. Zo heeft de pech met de campervan ons toch nog een super middag opgeleverd!

Aan het einde van de middag leveren we onze fietsen weer in en nemen we de shuttlebus terug naar de garage. De monteur heeft goed nieuws, er rammelde inderdaad een metalen staafje in de voorrem. Dit kan volgens hem echter absoluut geen kwaad en we kunnen er dan ook prima mee verder rijden tot aan Los Angeles. Dat is een opluchting! We hoeven bovendien niks te betalen door de verzekering. Helemaal prima!

Voor we terug naar de caming gaan, gaan we eerst even langs de Village Store aan de overkant. We kopen dingen voor het kampvuur en doen boodschappen voor het avondeten. In de naastgelegen souvenirsshop zien we leuke vergulde en verzilverde eikenblaadjes, gemaakt in Yosemite. We kopen er drie, voor ons en onze ouders. Leuk voor in de kerstboom over 6 maanden…

Die avond hebben we een erg gezellige avond met Antony en Alex uit Leeds die we vanmiddag hebben ontmoet. We kletsen tot laat in de avond. Dan gaan zij weer terug naar Curry Village en wij duiken onze campervan in. Morgen gaan we naar San Francisco!

Sans titre (37)

Follow my blog with Bloglovin

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s