Highway 1 – Big Sur

Route: San Francisco naar Big Sur, Afstand: 300 miles Datum: 4 juni 2014

Het einde van onze reis komt vandaag toch wel in zicht. We gaan namelijk aan de terugweg beginnen, via de Highway 1 naar ons eindpunt Los Angeles. We hebben gelukkig nog twee etappes voor de boeg. Vandaag gaan we aan het eerste gedeelte beginnen, tot aan een camping in Big Sur: Kirk Creek Campground. We rijden via de kust en zullen er waarschijnlijk zo’n 5 uur over doen.

We staan redelijk vroeg op, omdat we vandaag een mooie route gaan rijden, met verschillende stops. We checken uit en halen onze campervan op uit de parkeergarage. Anton, waar we in Zion onze kampeerplek mee hebben gedeeld, heeft ons aangeraden om door Big Basin Redwoods State Park te rijden. Dit moet een mooie route door Redwood bos zijn.

Redwoods zijn enorme bomen, niet zo breed als Sequoia’s maar wel ontzettend hoog, het zijn zelfs de hoogste bomen ter wereld. De Nederlandse naam is dan ook ‘Kustmammoetboom’, dat spreek toch wel tot de verbeelding of niet?

Vanuit San Francisco gaan we daar dan ook eerst heen. De route is echt heel mooi, via een klein weggetje tussen immense bomen door. Het is er bijna donker, zo dicht is de bebossing. Dat was zeker de omweg waard!

Hierna rijden we via leuke binnenwegen richting Santa Cruz, waar we de befaamde Highway 1 oprijden. We rijden een stuk tot we honger krijgen en een plekje aan de kust zoeken om te gaan lunchen. We gaan er uiteindelijk willekeurig ergens af, als we een bordje La Selva Beach zien. We rijden richting de oceaan en komen uit in een woonwijk dat eindigt aan het strand. Het ligt wat hoger en heeft hierdoor een heel mooi uitzicht. We kunnen onze campervan gemakkelijk parkeren en er is zelfs een picknickbank, super! Ik warm de Thaise curry van gisteren op met wat melk om hem minder pittig te maken. Het was een immense portie dus we kunnen er makkelijk allebei van eten en nu smaakt het prima! We eten met een fantastisch uitzicht en overvliegende pelikanen. Ze vliegen bijna in een militaire formatie, leuk om te zien!

We hebben hier geen foto’s gemaakt, maar je kunt het strand hier bekijken op Google Maps: La Selva Beach

Hierna vervolgen we de Highway 1 richting Monterey, waar we de zogenaamde ‘17-mil-drive‘ rijden. Dit is een stuk weg dat langs de kust loopt dat overal hoog staat aangeschreven. We vinden het op zich wel mooi, maar het is super grijs en winderig geworden en hierdoor ook niet heel speciaal. We stoppen even bij een Bird Rock, waar veel zeehonden in zee rond de rotsen zwemmen. De zeehonden zijn leuk, maar we spotten ook een paar zeeotters met onze verrekijker. Wat een super schattige beestjes zijn dat! We kijken een tijdje naar deze speelse diertjes en gaan dan weer verder.

Sans titre (7)

We rijden dan naar het nabijgelegen Carmel-by-the-Sea, een klein kunstenaarsdorpje dat erg leuk moet zijn volgens allerlei fora. We parkeren er en lopen dan naar de hoofdstraat, waar veel leuke winkeltjes moeten zitten. We vinden het echter nogal tegenvallen. Het zijn allemaal decowinkeltjes die ook nog eens enorm duur zijn. We gaan hier snel weer weg. Ik zeg hier ergens nog tegen de Fransman dat we eigenlijk wel even boodschappen moeten doen voor vanavond, omdat ik heb gelezen dat er in de buurt van de camping van vanavond bijna niks is qua winkels. Hij zegt dat dat straks wel komt en anders is er altijd wel wat bij de camping. Ik heb er mijn twijfels over, maar ga er verder ook niet op in, we zien wel.

We vervolgen Highway 1 en genieten van het uitzicht. De route volgt bijna constant de oceaan en de vergezichten zijn ontzettend mooi. Hier en daar drijven mistflarden van de kust tegen de heuvels op, waardoor we soms door een enorme wolk rijden. Bij de Bixby Creek Bridge stoppen we weer even om wat foto’s te nemen. Maar het is hier flink grijs en winderig. Fris! Deze brug is trouwens wel erg bijzonder, hij is in 1932 gebouwd en in vele films en reclames terug te vinden.

Sans titre (8)

Wanneer we uiteindelijk Pfeiffer Big Sur State Park inrijden merken we dat het onderweg al een tijdje uitgestorven is. Er rijden wel auto’s, maar er is hier verder niks meer onderweg en we hebben dus geen boodschappen gedaan… Oeps… Niks aan te doen, we rijden verder en we zullen wel zien wat we nog tegen komen. We maken een stop bij de McWay Falls, een waterval die direct op het stand stort. Dit is een heel mooi plekje en we hebben geluk, de zon breekt door!

Copie de Réseaux sociaux – Sans titre (1)

Wanneer we bij de camping aankomen is het inmiddels al zo’n 18:00 uur en we hebben dus in geen velden of wegen een plaatsje gezien met een supermarkt of een restaurantje. We hebben niet veel meer te eten in de campervan, aangezien we net uit San Francisco komen. We rijden een stuk terug, naar Lucia Lodge, het enige gebouw dat we in lange tijd zijn tegen gekomen en waar ze toch wonder boven wonder een iniminie winkeltje blijken hebben. Ze hebben alleen niks dat ons aanspreekt, het is voornamelijk noodrantsoen… We gaan uiteindelijk maar voor een soep in blik, die uiteindelijk niet te (vr)eten blijkt…

De camping daarentegen is fantastisch mooi. We hebben uitzicht over de oceaan en over onze buren die aan het barbecueën zijn, argh! We genieten een tijdje van het uitzicht en maken nog een kampvuur, voornamelijk voor de warmte, het is hier koud aan zee! Dan duiken we voor het eerst sinds 3 dagen weer onze campervan in. We slapen heerlijk!

Copie de Réseaux sociaux – Sans titre

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s