Rondreis Oost Canada

In de zomer van 2013 (20 augustus t/m 2 september) maken we een rondreis door het oosten van Canada. Persoonlijk had ik een voorkeur voor het westen van Canada, maar de Fransman wil graag naar het Franstalige Quebec, wat in Frankrijk erg populair is. Dus Oost Canada it is! Het is voor ons beide onze eerste reis buiten Europa.

De planning van de hotels, huurauto en route doe ik zelf. Dankzij deze reis raak ik dan ook besmet met het vakantie-plan-virus! Lekker forums afstruinen naar tips, reviews lezen en de hotels met de beste locatie zoeken hoort voor mij allemaal bij de voorpret! De Fransman heeft hier niet zoveel mee, die laat zich het liefste verassen op reis, dus dat komt goed uit!

Vliegen en huurauto

We boeken de vliegtickets met AirTransat, een lowcost maatschappij, die achteraf erg goed blijkt te zijn. We vliegen van Parijs rechtstreeks naar Toronto. De terugweg is van Quebec City rechtstreeks terug naar Parijs. Ideaal dus. We huren de auto via Avis, dit blijkt achteraf ook een prima keuze te zijn geweest. Alles verloopt volgens plan.

De route

Na lang zoeken, afwegen en lezen besluiten we dat we afwisselend steden en natuur willen bezoeken. Qua steden kiezen we voor Toronto, Montréal en Quebec. Voor de natuur gaan we naar de Niagara Falls, boeken we een driedaagse kanotrip in het Algonquin National Park, gaan we walvissen spotten op de St. Lawrence River en bezoeken we het Saguenay Fjord.

De route ziet er dan ongeveer als volgt uit: Niagara-on-the-Lake -> Toronto -> Algonquin National Park -> Montréal -> Fjord du Saguenay -> Tadoussac -> Quebec

route canada

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s