Toronto & Toronto Islands

Na Niagara Falls te hebben bezocht gaan we naar onze eerste grote stad in Canada: Toronto. We verblijven in een Guest House vlakbij Bloor Street. Omdat we maar twee weken vakantie hebben blijven we hier 1 dag, waarin we een stukje van de stad en de Toronto Islands verkennen.

Het guesthouse waar we verblijven is een beetje aftands, maar voor de twee nachten die we er verblijven wel prima. De ligging is goed en hij is niet zo duur in vergelijking tot andere hotels in Toronto. We komen tegen de avond aan en de eigenaar verwelkomt ons vriendelijk. We kunnen de auto achter het huis parkeren, dat is handig! We eten die avond simpel en snel bij een fastfood en we gaan snel slapen. We zijn moe van het fietsen en we hebben nog last van de jetlag.

De volgende ochtend staan we vroeg op en lopen we naar de metro – Bloor Yonge Station – om naar het centrum te gaan. We stappen uit bij King Street en lopen dan richting de St. Lawrence Market. Dit is een grote overdekte boerenmarkt met allerlei lekkere groenten, fruit en andere etenswaren.

St. Lawrence Market

St. Lawrence Market is ontzettend leuk om te bezoeken. Het gebouw is erg mooi en binnen heb je heerlijke dingen te koop. Wij kopen frambozen, brood, worstjes en tapenade voor onze geplande brunch picknick op de Toronto Islands, waar we hierna heen gaan. Vanuit de markt lopen we naar de ferry terminal, waar we het pondje naar de eilandengroep bij Toronto nemen.

Tip: ga, als je in Toronto bent, absoluut naar de Toronto Islands. Deze kleine eilandengroep voor de stad is een haven van rust. De eilandjes zijn autovrij en te voet of met de fiets te bezoeken. De mooie parkjes, schattige huisjes en zandstanden zijn genoeg om een hele middag mee te vullen.

Voor een paar dollar nemen we het pondje naar Centre Island. Vanaf de boot heb je een fantastisch uitzicht over de skyline van Toronto. Na aankomst lopen we één van de parken in en zoeken dan een mooie picknickplek op. Er staan hier overal picknickbanken, dus dat is ideaal. We kiezen eentje met uitzicht op Toronto: brunch with a view!

Hierna huren we twee fietsen en verkennen het eilandje per fiets. Wel zo makkelijk en snel. Het Centre Island is echt ontzettend mooi. Lekker groen, met schattige vakantiehuisjes en overal kleine fietspaadjes en zandstrandjes. We vermaken ons uiteindelijk zo’n twee uur op het eiland, maar dan hebben we de andere eilandjes nog niet eens gezien.

Toronto Islands

Dan nemen we het pondje weer terug naar Toronto om vervolgens de metro te nemen naar het Discovery District. Hier bekijken we kort de universiteit en lopen dan via China Town naar Kenington Market, een gezellige artistieke buurt. Na een flinke wandeling nemen we de metro terug naar het guesthouse, waar we even uitrusten en rondhangen voordat we de metro weer nemen, dit keer naar Bloor West Village. Dit is een leuke wijk met ontzettend veel restaurantjes aan de andere kant van Bloor Street (deze straat doorkruist heel Toronto). Die avond eten we hier een lekkere burger bij The Works en lopen we nog wat rond. We raken nog aan de praat met een paar politieagenten met wie de Fransman een patch ruilt (hier is de verzameling begonnen!).

Kensington Market Toronto

Als het donker wordt nemen we de metro terug en gaan we redelijk vroeg slapen – nog steeds moe door de jetleg en we moeten morgen bij dag en dauw op, want we gaan naar het Algonquin Park om een driedaagse kanotocht te maken!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s