Bali & Lombok

Zandstranden, jungle, tempels, aardige mensen, nasi goreng… dat en nog veel meer is Bali! Na onze reizen naar Amerika en Canada zijn we toe aan iets anders. Waarom precies weet ik niet, maar Indonesië trok mij al langere tijd erg aan. Daarom besluiten we in 2016 een backpack trip te maken naar Bali en Lombok.

Vliegtickets Bali

Na wat rondstruinen op internet zien we dat we voor ongeveer €600 per persoon in juli naar Bali kunnen vliegen. We zien echter ook dat het verschil tussen een lowcost (Malaysia Airlines en AirAsia) en een luxe vliegmaatschappij als Emirates niet eens zo groot is. Met de vliegtuigrampen van de afgelopen tijd in ons achterhoofd besluiten we om onze tickets te boeken bij Emirates (better safe then sorry). Voor in totaal €1400 vliegen we van Amsterdam via Dubai naar Denpasar.

Accomodaties Bali & Lombok

Ik boek het merendeel van onze accommodaties vooraf via Booking.com. We kiezen ervoor om zo veel mogelijk in homestays te verblijven, we houden niet zo van grote hotels. We gaan in totaal 4 weken op vakantie, waarvan we één week op Lombok nog vrij houden, zodat we terplekke kunnen bekijken wat we willen doen.

Reisroute en bezichtigingen

We houden niet zo zeer van uitgaan in discotheken, dus we laten Kuta op Bali links liggen. We besluiten om de eerste twee nachten bij te komen van de jetleg in Sanur, in een super de luxe, kleinschalig resort. Dit is dan ook het enige echt luxe hotel dat we deze vakantie boeken.

Sanur

Verder willen we graag tempels bezoeken, snorkelen aan de kust en meer van de cultuur ontdekken. We besluiten om Ubud (zoals vele toeristen!), in het midden van Bali, als uitvalsbasis te nemen voor het bezichtigen van verschillende tempels en rijstvelden.

Daarna gaan we naar het rustige Amed aan de oostkust om een paar dagen te snorkelen. Van hieruit maken we de oversteek naar het naastgelegen eiland Lombok, waar we uiteindelijk in Kuta en in Sengiggi verblijven.

Hierna gaan we naar het kleine paradijselijke eilandje Gili Air en vervolgens naar het eiland Nusa Lembongan onder Bali voor een laatste snorkeltrip.

Bali & Lombok

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s