Eten in New York

Dat de Amerikanen niet direct bekend staan om hun verfijnde cuisine is duidelijk, maar in New York kun je uiteraard eten wat je maar wilt! Van Koreaans tot Peruviaans en natuurlijk Amerikaans… Tijdens onze koude citytrip maken we hier dan ook dankbaar gebruik van. Even opwarmen in en cafeetje of een restaurantje was een welkome afwisseling met de gure wind!

Voordat we vertrokken had ik al het een en ander opgezocht op Yelp. Dit is een ideale website om goede restaurants te vinden in Amerika. Veel reviews en foto’s om de leukste hotspots uit te kiezen. Ik vind het altijd wel leuk om dit van te voren te doen, zodat je eenmaal ter plekke geen tijd verspilt aan lange zoektochten op internet. Maar we gaan ook regelmatig zomaar ergens naar binnen of we vragen tips aan locals. Tijdens onze week in New York spraken we bijvoorbeeld af met een stel vrienden die we het jaar ervoor in Bryce Canyon hadden ontmoet, zij hadden veel leuke tips voor ons en namen ons mee naar de meest bijzondere plekjes!

Hierbij een overzichtje van onze culinaire (en minder culinaire) uitstapjes in New York!

Ontbijten in New York

Oké, toegeven, als Amerikanen ergens wel goed in zijn, is het ontbijten! Pancakes, eggs sunnyside up, bacon… Met koude dagen in het vooruitzicht gaan we regelmatig ontbijten bij een diner in de buurt van ons hotel. Het is goedkoop en lekker en je hebt tot het avondeten ongeveer geen honger meer!

Andrews Coffee Shop – 463 7th Avenue
Een typische Amerikaanse diner waar je grote mokken koffie krijgt met free refill, geserveerd door vriendelijke dames die met potten koffie rond lopen.
Sans titre (23)

We gaan ook naar twee, wat duurdere maar betere, ontbijtgelegenheden. De eerste zit in East Village en dus moeten we een stukje met de metro.

Clinton St. Baking Company – 4 Clinton Street
Een gezellig ontbijtrestaurantje, dat erg populair is en waar ze vaak in rijen voor de deur staan te wachten voor een plekje. Wij konden in februari echter direct aan tafel, het voordeel van buiten het seizoen reizen! Ze hebben verschillende soorten pancakes en eigerechten, wafels, french toast etc. Wij gaan voor pancakes met blueberries en maplebutter en Mexican eggs. Het smaak super!

Friedman’s – 132 West 31st Street
Dit restaurantje zat niet ver van ons hotel. We aten hier op onze laatste ochtend heerlijke French Toast. Gezellige zaal en aardige bediening.

De Griekse yoghurt met rode vruchten aten we op de Gansevoort Market; een gezellig foodcourt-achtige overdekte markt met allerlei foodtrucks en een hoog hipstergehalte.

Lunchen en snacks in New York

Ik moet zeggen, we hebben niet vaak echt geluncht, voornamelijk omdat we door het uitgebreid ontbijten vaak gewoon geen honger hadden. Ook eten we vaak vroeg in de avond, omdat het al zo vroeg donker is en omdat we telkens de hele dag op pad zijn. Wel gaan we geregeld ergens ergens wat drinken. Dit vonden wij de leukste plekjes.

One Girl Cookies – 33 Main St, Brooklyn
In de leuke kleine wijk DUMBO in Brooklyn zit dit cafeetje waar je de lekkerste koekjes en cupcakes kunt eten. De zaal heeft een leuke industriële uitstraling en in de straat heb je mooi uitzicht op de Brooklyn Bridge en de Manhattan Bridge.

Foodtrucks – Brooklynflea
Op de Brooklynfleamarket heb je naast leuke rommetjes, ook een foodtruck gedeelte. Je hebt er van alles en nog wat, burgers, thais, barbecue en Japans. Wij hadden niet extreem veel honger en gingen voor een Japans misosoepje en handgemaakte onigiri. Ook nemen we drie kleine cakejes van Gooey&Co. Lekker!

Best Bagel & Coffee – 225 W 35th Street
Dit bageltentje zat dicht bij ons hotel en maakte echt de lekkerste en grootste bagels die we ooit hebben gegeten! Ik heb er helaas geen foto’s van, maar het is echt een aanrader!

Gansevoort Market
Een leuke overdekte foodcourt achtige plek, met foodtrucks en een gezllige sfeer. Je kunt hier heel goed snel wat lunchen. Wij aten er een super lekkere Griekse yoghurt, zie hierboven.

Chelsea Market
Echt een aanrader, leuke overdekte markt met allerlei eethuisjes, maar ook kleding en accessoires. We aten hier niet (geen honger op at moment, maar het zag er veelbelovend uit!

Uit eten in New York

De keuze is echt oneindig om uit eten te gaan in Manhattan of Brooklyn. Wij waren er een week, dus we konden maar een inimini gedeelte uitproberen. Dit vonden wij de leukste plekken.

Cho Dang Gol – 55 W 35th Street
Dit Koreaanse restaurant zat tegenover ons hotel en stond in de lijst met beste Koreaanse restaurants in Manhattan. We hadden nog nooit Koreaans gegeten, dus echt vergelijkingsmateriaal hadden we niet, maar het was zeker een bijzondere en lekkere avond. Het bestellen ging wat lastig, als je de gerechten niet kent en we zaten dan ook met een hoeveelheid eten voor een weeshuis voor onze neus. Het kwam niet op, maar dat kwam niet doordat het niet lekker was. Integendeel!

IMG_20150131_034646171_HDR

Mandoo Bar – 2 W 32nd Street
Omdat we in de Koreaanse wijk zaten hebben we naast dit eerste Koreaanse restaurant ook nog een dumpling restaurant getest, op advies van onze Hongaarse vrienden. De dumplings worden met de hand in de etalage van het restaurantje gemaakt en zijn echt ontzettend lekker! We eten hier dan ook 2 avonden.

Desnuda – 122 E 7th Street
Onze Hongaarse vrienden nemen ons mee uit eten bij dit ceviche restaurant in de East Village. Ook dit hadden we nog nooit geprobeerd, maar we zijn meteen verkocht. De rauwe vistartaartjes zijn op smaak gebracht met veel kruiden en marinades. Ten slotte vertelt de eigenaar ons nog even dat hij in de gids met 50 beste restaurants van New York staat. Niet zo gek dus dat het zo lekker was! Het was een heerlijke en gezellige avond!

Please Don’t Tell – 113 St Marks Pl
Voorafgaande aan het ceviche restaurant nemen onze vrienden ons mee naar deze geheime cocktailbar, waar je voor moet reserveren (dit is schijnbaar erg lastig!). In eerste instantie ziet het eruit als een hotdogtent. We bestellen dan ook een hotdog en gaan zitten. Dan Gaat Gabor naar een telefooncel, waar hij een nummer draait en iets tegen iemand aan de andere kant van de lijn zegt. Dan gaat er ineens een geheime deur open naar een andere zaal. We stappen een mooie cocktailbar in, die je dus in eerste instantie niet kunt zien. leuke verassing en lekkere cocktails!

5 Napkin Burger – 630 9th Ave
Natuurlijk kan een burger niet ontbreken bij een bezoek aan New York. Dit hamburgerrestaurant heeft een leuke sfeer en de burgers zijn erg lekker! De wijk Hell’s Kitchen is ook erg leuk om door te lopen.

Sans titre (38)

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s