Reizen

Reizen vinden we allebei geweldig. Ik plan, de Fransman rijdt en geniet. Dat is zo ongeveer onze taakverdeling – ok, ik geniet ook een beetje. De planning van een reis is voor mij al de helft van het plezier. Informatie opzoeken, locaties op de kaart bekijken, routes plannen, allemaal om de tijd tot vertrek te vullen en leuker te maken. Sinds de Fransman en ik samen zijn hebben we al een aantal mooie reizen en stedentrips gemaakt. Ik zal, zo goed en zo kwaad als het gaat, van elke reis, achteraf, een verslag schrijven. Klik op de afbeelding voor het bijbehorende reisverslag.

CORSICAEind september, begin oktober 2012 gaan we kamperen op Corsica. We nemen de ferry vanaf Nice en komen aan in Calvi. Vanuit hier maken we in 12 dagen een ronde om het eiland.

CanadaOnze eerste reis buiten Europa gaat naar Oost Canada. We bezoeken onder andere Toronto en de Niagra Falls in Ontario en we zien walvissen en we bezoeken Montreal in Quebec.

Roadtrip USANa de reis naar Canada zijn we klaar voor ons eerste uitgebreide roadtrip-avondtuur. We gaan naar West Amerika en bezoeken daar LA, Las Vegas, San Francisco en de vele nationale parken in dit gebied.

NEW YORKAmerika beviel zo goed dat we ook nieuwsgierig zijn geworden naar de Oostkust en dan vooral New York. We bezoeken de stad in ruim een week en ontmoeten onze Hongaarse vrienden van de camping in Bryce Canyon weer!

Verenigd KoninkrijkNa al die verre reizen is ons budget dit jaar een beetje minder en we gaan dan ook niet zo ver van huis. We gaan kamperen in Zuid Engeland, waar we ondanks de vele regen een super leuke vakantie hebben.

MORGANSEen stedentrip in de winter leek ons wel wat. De kerstmarkten in Praag zijn aan de beurt! De Oosbloksfeer vinden we erg gezellig en de stad is mooi!

LONDENWe willen er nog even van profiteren dat we nog in Parijs wonen en dus een directe trein naar hartje Londen kunnen nemen. In drie dagen struinen we de stad door.

YOU ARE SIMPLY THEEr stond in de zomer van 2016 weer een verre reis op het programma! En dit keer verder dan we ooit waren geweest. We gingen naar Indonesië, naar Bali en Lombok om precies te zijn. De cultuur, het klimaat en de aardige mensen zullen ons vooral bijblijven!

Copie de Roadtrip USA (2)Onze zomervakantie gaat dit jaar naar de Adriatische kust. In Italië bezochten we Venetië en reden daarna verder via de kust van Kroatië tot het verste punt van Montenegro. Op de terugweg bezochten we Bosnië en Slovenië.

JAPAN 2018(3)

In het najaar van 2018 (eind oktober – begin november) gaan we naar Japan. We reizen rond met de bullettrain, genieten van de geweldige tempels, het heerlijke eten en de iet wat gekke Japanners. Lees je mee?